HTML

Gurulós

Képek, videók a járművek világából

Friss topikok

  • Baross úti polgár: Kedves blogger! Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, h... (2013.08.05. 09:11) Formula Student Hungary

Monte-Carlo Rally

lukacst89 2013.02.08. 14:37

A FIA által közzétett 2013-as versenynaptár első futama volt a január 15-20. közé szervezett Monte-Carlo Rally. A verseny hagyományosan aszfaltúton zajlott, extrém körülmények között. A havas-jeges viszonyok próbára tették a versenyzőket és autóikat egyaránt. Már az első napon többen kiestek a versenyből. Jari-Matti Latvala bukott is és meglehetősen összetörte a Volkswagen Polo WRC-t. Több autónak a kereke tört ki. Az autóknak nem volt tapadása, csúszkáltak a jéggel, hóval,latyakkal borított úton - abroncstól függetlenül. Az időjárás miatt végül az utolsó két gyorsasági szakaszt le is kellett mondani. A 468.42 km-es távból 42.49 km-t töröltek.

 

A győztesek

A versenyt Sebastien Loeb nyerte, immár hetedszerre, Citroen DS3 autójával. A 38 éves francia pilóta nehéznek, sőt egyenesen kimerítőnek érezte az idei ralit, ennek ellenére végig egyértelmű volt győzelme. Következő versenye a Svéd Rali lesz, majd Argentína, végül Franciaország következik. A visszavonulásról mostani győzelme ellenére sem mondott le.


Második helyezett lett Sebastien Ogier, 29 éves francia autóversenyző, VW Polo autóval. Beváltotta a Volkswagenhez fűzött reményeket. A német autógyár 2011-ben szerződtette a francia pilótát, miután annak megromlott a viszonya a Citroennel. Loeb mostani győzelme nem jelent veszélyt világbajnoki címére, hiszen Loeb tervei között már csak három futam szerepel.


A harmadik helyre Dani Sordo került ugyancsak Citroen DS3 autóval. Ő 2012-ben ezüstérmes lett a Monte-Carlo Rallyn. Daniel Sordo Castillo 29 éves, spanyol pilóta. Visszatérése a Citroen Racing csapatába különösen lelkesíti. Eddig 99 világbajnoki futamon indult és idén szeretné beteljesíteni nagy álmát, a futamgyőzelmet.

 

Címkék: rally Citroen Monte-Carlo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulos.blog.hu/api/trackback/id/tr645069521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása