HTML

Gurulós

Képek, videók a járművek világából

Friss topikok

  • Baross úti polgár: Kedves blogger! Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, h... (2013.08.05. 09:11) Formula Student Hungary

Budapest-Bamako Rally

lukacst89 2013.03.04. 21:38

A Budapest-Bamako Rally amatőr és profi autóversenyzők nagy kalandtúrája. A verseny, mely karitatív célokat is szolgál, 2006-ban startolt először. A "fapados Dakar"-t az idén január 25. és február 10. között rendezték meg. Egyaránt próbára tette a versenyzők technikai tudását, tájékozódási és túlélési képességeit is. Budapesttől Bissauig közel 9.000 km-t teljesítettek a versenyzők - a verseny és a túra kategóriában nagyjából azonos útvonalon.

Verseny a körülményekkel

BpBamako.jpgA Budapest-Bamako túra kategóriájában nincs tényleges verseny. Az indulóknak "csupán" a távolságot és az extrém körülményeket kellett legyőzniük - gyakorlatilag segítség nélkül teljesíteni a távot. Nem volt asszisztencia, sem egyéb segítség, sem tolmács. Az út Afrikai szakaszán sok helyen internetkapcsolat, és térerő sem volt, így még a kapcsolattartás is nehézségekbe ütközött. A székely versenyzők néhány napra "el is tűntek".
162 csapat indult, közülük 83-an értek célba.

Bonyodalmak a cél után

Azt gondolnánk, a célba érés nem csak a verseny sikeres teljesítését, hanem a kaland végét is jelentette a versenyzők számára. Bissau-Guinea kormánya ígéretével ellentétben nem látta vendégül a befutókat. A versenyzőktől beszedték a forgalmi engedélyeket. Másnap reggel egy ideig nem engedték ki a szállodából a versenyzőket, később mindenkit egy katonai repülőtérre irányítottak. Ott hosszas várakozás után sikerült átadni egy adományautót Dabó Malem ezredesnek. A kormányzati tisztviselők is szerettek volna maguknak "adományt", ezért először ők válogattak azok közül az autók közül, melyeket tulajdonosaik nem akartak hazahozni, hanem ott helyben szerették volna eladni őket. A versenyzőktől már a szálloda parkolójában is autókat koboztak el és voltak, akiket meg is támadtak.

Budapest-Bamako 2014

Még lehet nevezni a 2014-es Bamako-ra. Érdemes tudni, hogy akik "roncsautóval" vágnak neki a távnak, azok nevezési díj nélkül indulhatnak. 30 évnél öregebb, két kerék meghajtású autók, mentők, tűzoltók, Velorexek, Ladák, Trabantok és hasonló típusok indulása esetén csak e-mailben kell jelezni a részvételi szándékot és az autó állapotát.

budapest-bamako-2013.jpg

Címkék: rally Budapest-Bamako

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulos.blog.hu/api/trackback/id/tr555116745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása