HTML

Gurulós

Képek, videók a járművek világából

Friss topikok

  • Baross úti polgár: Kedves blogger! Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, h... (2013.08.05. 09:11) Formula Student Hungary

Forma-1 Nagydíjak 2013.

lukacst89 2013.03.25. 07:25

A Forma-1 a világ legnépszerűbb, egyben legdrágább autósportja. 1950 óta rendezik meg a F1 világbajnokságot, mely több Grand Prix-ből áll. Magyarország 1986 óta ad otthont a Formula-1 Magyar Nagydíjnak. A Forma-1 világbajnokságon, mely a legmagasabb kategóriájú autóverseny, egyéni és csapat (konstruktőri) győztest is hirdetnek. Egy csapatban 2 azonos típusú autó indul.

Ausztrál Nagydíj

raikkonen.jpgA 2013. március 15-17. között Melbourne-ben megrendezett szezonnyitót Kimi Räikkönen nyerte Lótuszával. A második helyre  a spanyol Fernando Alonso került a Ferrariban, a harmadikon pedig a Red Bull csapatában versenyző német pilóta, Sebastian Vettel végzett.
Sebastian Vettel jól rajtolt pole pozícióból, a Ferrarik mégis hamar felzárkóztak. A kerékcserék alatt folyamatosan változott az élboly összetétele. Az utolsó kerékcsere után Räikkönen az ötödik helyre állt vissza, de gyorsan átvette újra a vezetést. A finn pilóta utolsó köre egyben az Ausztrál Nagydíj leggyorsabb köre is lett.
A Ferrari elégedett volt a kezdéssel, a Red Bull sem aggódott, a McLaren csapatát viszont lehangolta a szezonnyitó versenyen nyújtott teljesítmény.

Maláj Nagydíj

Malajziában is Sebastian Vettel rajtolhatott pole pozícióból, viszont az Ausztrál Nagydíjjal ellentétben ezúttal meg is nyerte a versenyt. A Red Bull Racing elégedett lehet az eredménnyel, hiszen a Maláj Nagydíj második helyezését Vettel csapattársa, az ausztrál Mark Webber szerezte meg. A német pilóta megküzdött a győzelemért és ezzel ellene szegült csapata akaratának. Utolsó kiállását követően ugyanis az utasítások szerint csak tartania kellett volna a pozícióját Webber mögött. Utólag bocsánatot is kért csapattársától. A harmadik helyen a Mercedes csapatában versenyző Lewis Hamilton végzett. A másik Mercedes pilóta, Nico Rosberg a vezetés kifejezett utasítására engedte át számára a győzelmet. A Maláj Nagydíj érdekes epizódja volt, amikor Hamilton megszokásból régi csapatához, a McLarenhez akart beparkolni.
Fernando Alonso az autó sérülése, majd a Ferrari hibás döntése miatt már a második körben kiesett a versenyből.

Címkék: Forma-1 Hamilton Ausztrál Nagydíj Maláj Nagydíj

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulos.blog.hu/api/trackback/id/tr715166298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása