HTML

Gurulós

Képek, videók a járművek világából

Friss topikok

  • Baross úti polgár: Kedves blogger! Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, h... (2013.08.05. 09:11) Formula Student Hungary

Magyar Borok Útja Rallye 2013

lukacst89 2013.08.08. 07:31

Az idén 18. alkalommal rajtol a magyar borokat, borvidékeket népszerűsítő Magyar Borok Útja Rallye. A várhatóan 75 induló autó pilótáira a rali időtartama alatt is érvényes lesz a mottó: "Iszik vagy vezet". A napi táv megtétele után azonban természetesen ők is lazíthatnak kicsit.

Magyar Borok Útja Rallye 2013

Itiner2013. augusztus 30. és szeptember 1. között kerül megrendezésre ez a rendhagyó autóverseny. A túra útvonalát Ferjáncz Attila örökös magyar rally bajnok állította össze ezúttal is. Az indulók elsősorban színészek, újságírók, üzletemberek, közéleti személyiségek közül kerülnek ki. A mintegy 700-750 kilométer megtétele során a résztvevők 16 pincészetet érintenek. A mezőny Budapestről rajtol. A versenyzők Zamárdiban és Győrben töltenek el egy-egy éjszakát. A borvidékeken keresztül megtett út után Győrben lesz az eredményhirdetés.
A versenyzők tájékozódását útvonalterv (itiner) segíti majd. Erre nagy szükség is lesz, mivel az útvonalról való letérést és az ellenőrző pontok kihagyását pontlevonással büntetik.

Rendhagyó programok

HordógurításA vezetésben vagy a navigációban ejtett hibákon ezen a versenyen lehet enyhíteni. A zsámbéki Driving Camp tanpályán ügyességi játékokban lehet bizonyítani. Az egyes pincészeteknél íjászverseny, hordógurítás, talicskatolás várja a versenyzőket.
Természetesen nem csak borokkal ismerkedhetnek - Etyeken Árpás László Sonkamester látja vendégül a résztvevőket. Zamárdiban, a Hotel Wellamarinban vacsora és kellemes programok zárják az első napot.
A ralin az átlagosnál több kategóriában hirdetnek győztest. A Legjobb Férfi és Legjobb Női Páros, a Legjobb Politikus Páros mellett kiosztásra kerül a Borászok Kupája, valamint a Csínytevők Párosa és a Sereghajtók Párosa megtisztelő cím is.
Mivel a Magyar Borok Útja Rallye jótékonysági célokat is szolgál, a díjátadón tombolasorsolást és borárverést tartanak. A bevételt a Gyermekrák Alapítványnak és az Afrikai-Magyar Egyesületnek juttatják.
A résztvevők vasárnap meglátogatják a Pannonhalmi térséget, majd ebéd után indulnak vissza Budapestre.

Címkék: Magyar Borok Útja Rallye

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulos.blog.hu/api/trackback/id/tr305450439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása