HTML

Gurulós

Képek, videók a járművek világából

Friss topikok

  • Baross úti polgár: Kedves blogger! Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, h... (2013.08.05. 09:11) Formula Student Hungary

Svéd Rally

lukacst89 2013.02.20. 13:59

Az idei rali-világbajnokság második futama Svédországban került megrendezésre 2013. február 7. és 10. között. A zárónap szakaszai Norvégiában várták a versenyzőket. A 61. Svéd Rally 22 gyorsasági szakaszból állt. A 337,91 kilométeres távot 34 versenyző teljesítette a 43 induló közül.
A versenyt a tábortüzek füstjében álló erdő, nézőtömeg, hó, jég, szöges gumik és keresztben csúszó autók jellemezték. A francia pilóták ezúttal is taroltak, hiszen az első két helyezést ők szerezték meg.


A győztesek

Sebastien Ogier végzett az első helyen Volkswagen Polo R WRC autójával. Az egyéni pontversenyben 46 ponttal áll az élen. Fél perces előnyét az első naptól a verseny végéig tartotta. Összesen nyolc gyorsasági szakaszt nyert meg. A 29 éves francia versenyző ezzel a nyolcadik, ugyanakkor a Volkswagen első WRC győzelmét szerezte meg. Autójával maximálisan elégedett lehetett. A Volkswagen sok pénzt fektetett ebbe a versenybe - látszott, hogy győzni akarnak.

Sebastien Loeb fél perccel maradt le a másik francia pilóta mögött. Ezúttal is Citroen DS3 WRC-ben autózott. Az egyéniben 43 ponttal a második. Bár már csak hobbiból indult, nem a világbajnokság megnyerése a tét, látszott rajta, hogy elkedvetleníti második helyre szorulása. Jelenlegi tervei szerint Argentínában és Franciaországban áll még rajthoz visszavonulása előtt.

121111_Ostberg.jpgMads Ostberg norvég pilóta lett a harmadik helyezett Ford Fiesta RS WRC autójával. Az egyéni pontversenyben 24 ponttal áll a harmadik helyen. A mindössze 25 éves norvég versenyző 13 évesen indult élete első rali-versenyén. Akkor még a navigátor helyén ült. Jelenleg 50 méteres ugratásával ő tartja a havas pályán való leghosszabb autós ugratás világrekordját is.

Címkék: rally Volkswagen Svéd Rally

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulos.blog.hu/api/trackback/id/tr965093246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása