HTML

Gurulós

Képek, videók a járművek világából

Friss topikok

  • Baross úti polgár: Kedves blogger! Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, h... (2013.08.05. 09:11) Formula Student Hungary

Formula Student Hungary

lukacst89 2013.04.09. 07:40

Erre a nem szokványos autóversenyre főiskolások és egyetemisták csapatai jelentkezhetnek. Az első Formula Student futamot az Amerikai Egyesült Államokban indították 6 csapat és 40 hallgató részvételével. Az elmúlt évek során a világ különböző pontjain szerveztek Formula Student versenyeket. Magyarországon 4. éve rendezik meg a Győr-Gönyűi Kikötő betonján.

Mitől más a Formula Student Hungary?

Az FSH elsősorban konstruktőri verseny. A nevező csapatoknak lényegében egy vállalkozást kell megszervezniük, felépíteniük a szponzorok megszerzésétől kezdve. A csapatok feladata egy 600 cm³-es gyorsasági motorral rendelkező versenyautó megtervezése, megépítése és természetesen versenyeztetése. E sokrétű feladat megoldásához a csapatokban jogi, közgazdasági, valamint marketinges hallgatók jelenlétére is szükség van. A csapatok két versenyzője közül az egyiknek hivatásos pilótának kell lennie.
Az értékelés pontozásos, és minden számít. A szervezettség, az alkalmazott technológia és természetes maga a versenyautó is. A Formula Student Hungary szabálykönyve jelenleg 130 oldalas.
A közönség számára is szerveznek programokat, aminek következtében a verseny szakmai találkozónak, egyben állásbörzének is tekinthető.

allasborze_IMG_9453.jpg

FSH 2013

2013. augusztus 22-25. között rendezik meg a következő FSH versenyt. 40 fölötti a regisztrált csapatok száma, ebből 29 kelet-európai. Indulnak belső égésű és elektromos motorokkal is. A nevező csapatoknak június végéig be kell küldeni a teljes dokumentációt. Maga a verseny a gépátvétellel kezdődik. Ellenőrzik, hogy az autó megfelel-e a megadott paramétereknek, a műszaki és biztonsági szabályoknak. Ezután a csapatok bemutatják az alkalmazott műszaki megoldásokat, az üzleti tervet, a kalkulált gyártási költségeket. Ezek a statikus versenyszámok. A beküldött dokumentációval és a helyszíni több órás beszélgetés során az összpontszám 40%-a szerezhető meg.
A dinamikus versenyszámok megmutatják a versenyautó kanyarodási és gyorsulási képességeit, az állóképességet és a vezethetőséget. A gyorsulási szakasz 75 méteres, a leghosszabb táv pedig megközelítőleg 22 km-es. Számít az autó üzemanyag fogyasztása is.

FSH-2012-Dynamic-Events-01.jpg

Címkék: FSH Formula Student Hungary

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulos.blog.hu/api/trackback/id/tr785204795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baross úti polgár 2013.08.05. 09:11:33

Kedves blogger!
Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, hogy tudsz-e jönni, és mely napo(ko)n.
dusza.andras@xmeditor.hu

Ha van főiskolás, egyetemista, vagy akár középiskolás olvasód, ismerősöd, követőd, őket is meghívhatod. Ők is ingyen jöhetnek, csupán egy rövid regisztráció szükséges a honlapunkon: fshungary.hu/volunteer-registration

Várunk!
süti beállítások módosítása