HTML

Gurulós

Képek, videók a járművek világából

Friss topikok

  • Baross úti polgár: Kedves blogger! Szeretettel várunk - a rendezők vendégeként - az idei eseményre! Kérlek, jelezd, h... (2013.08.05. 09:11) Formula Student Hungary

Amatőr Gokart Bajnokság

lukacst89 2013.04.23. 01:01

A gokart gyermekjátéknak tűnő, igen alacsony súlypontú autó. Különlegessége, hogy a hátsó tengelye fix. Igaz ugyan, hogy gyermekek számára is indítanak gokart versenyeket, de a felnőttek számára is komoly próbatétel egy-egy futam. Abban is eltér ez a sportág a többi autós sportágtól, hogy rendeznek bérgokart versenyeket is.

Amatőr Gokart Bajnokság 2013

Az Országos Amatőr Gokart Bajnokság harmadik futama Mogyoródon, a Hungaroringen került megrendezésre április 7-én. Mivel a gokart pilótáit csak a ruha védi az időjárás viszontagságától, a hideg és a szél próbára tette a versenyzők teherbírását.
Az I. kategóriában 13 versenyző indult. Az időmérőn Fühl Zoltán megszerezte a pole pozíciót, a futamon pedig élete első OAGB győzelmét. A második helyen Antal Dávid, a harmadikon pedig Szetei Gergely végzett.
A II. kategóriában 10 fős mezőny rajtolt - pole pozícióból Dévényi Zoltán. Az első rajt rosszul sikerült, ezért meg kellett ismételni. A futamot Boldizs Bence nyerte, aki a 11. percben vette át a vezetést. Vincze András erősen megközelítette Dévényi Zoltánt, de ő már nem tudta megelőzni, így a harmadik helyre futott be.
A III. kategória 9 indulója között Lencsés Bálint szerezte meg a pole pozíciót. Jól rajtolt és végig magabiztosan tartotta, sőt növelte előnyét. Ő futotta a verseny leggyorsabb körét is. Mögötte Csáki Zoltán, majd Pribilinszky Zoltán érkezett a célba.
A IV. kategóriában mindössze 8-an álltak a rajtvonalhoz. Pole pozícióból Kovács György indulhatott. Végig első helyen száguldva, biztosan nyerte a futamot. Övé lett a verseny leggyorsabb köre is. Somogy Tamás másodikként, Csáki Zoltán pedig harmadikként ért célba.
A Super GP kategóriában Lencsés Bálint rajtolhatott pole pozícióból és a dobogó első fokára is ő állhatott fel. A második helyen Kovács György, a harmadikon pedig Rátkai János végzett.

2013_voucher_gokart_Page_1.jpg

Bérgokart

Már Magyarországon is egyre több pálya áll rendelkezésére a gokartozni vágyóknak. Baráti társaságok, vállalatok is kérhetik gokart verseny megszervezését. Általában nem csak a futam lebonyolítását vállalja az adott pálya, hanem az egész rendezvény megszervezését programokkal, étkezéssel együtt. Többek között Mogyoródon, Százhalombattán, Siófokon, Budapesten, Kecskeméten, Győrzámolyon és Zamárdiban találhatunk bérgokart pályákat.

bergokart.jpg

Címkék: gokart bérgokart Amatőr Gokart Bajnokság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulos.blog.hu/api/trackback/id/tr155242182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása